Barnas favoritt til frokost :)
Jeg pleier lage flere porsjoner når jeg først lager
Oppskrift til en porsjon:
* Ca. 1 liter hvetemel
* 1 ss sukker
* ½ ts salt
* 2 dl melk
* 1 dl vann
* 1 pk ( 50 gram) gjær
* 1 egg
* Margarin til å smøre leiven
* Egg til pensling
Jeg jukser gjerne mot gjærdeig-reglene når det gjelder heving og elting, slik gjør jeg
* Melk og vann varmes til ca. 37 grader
* Tilsett gjær og sukker og rør til alt er oppløst
* La blandingen stå til det begynner å bli god aktivitet i gjæren
( det blir bobler og "luft" i blandingen)
* Tilsett egg og rør godt inn
* Tilsett hvetemel og salt, om nødvendig tilsett mer hvetemel og elt til passe fast
* Kjevle til en avlang leiv ( 20 cm x 80 cm) og smør romtemperert margarin på 2/3 av leiven
* Brett den i tre med den usmurte delen inn først
* Skjær i passe biter ( 4-5 cm brede)
* Stykkene settes på stekeplate med bakepapir
* Legg over et klede
* La heve en god stund ( ½ - 1 time ? ) slik at de blir luftige og fine
* Pensle med sammenpisket egg , strø over valmuefrø
* Stekes ved 250 grader, midt i ovnen, til de er passe gyldne
* Avkjøles på rist
Bearbeidet oppskrift til eget bruk fra Matprat
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar