* 1 kg hvetemel
* salt
* 100 gram smeltet smør
* 3½ dl vann
* 3½ dl melk
* 50 gram gjær
* 1 egg
Jeg jukser gjerne mot gjærdeig-reglene når det gjelder heving og elting, slik gjør jeg:
* Smelt smøret
* Slå melk og vann i det smeltede smøret og varm til ca. 37 grader
* Tilsett gjær og rør til alt er oppløst
* La blandingen stå til det begynner å bli god aktivitet i gjæren
( det blir bobler og "luft" i blandingen)
* Tilsett egg og rør godt inn
* Tilsett hvetemel og salt, om nødvendig tilsett mer hvetemel og elt til passe fast
* Deigen tas på benken og kjevles til ca 3 cm. tykkelse ( eller trill rundstykker)
* Med pizzahjul eller en skarp kniv skjærer jeg passe firkanter av deigen
* Stykkene settes på stekeplate med bakepapir
* Legg over et klede
* La heve en god stund ( ½ - 1 time ? ) slik at de blir luftige og fine
* Pensle med sammenpisket egg , strø overvalmuefro eller sesamfrø
* Stekes ved 225 grader til de er passe gyldne
* Avkjøles på rist
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar