Mammas karamellpudding må vi ha til dessert på juleaften
På forhånd brunes sukker til formene/ "skrå" brødformer
Sett stekeovnen på 125-130 grader
I langpanna has det i vann som varmes ( vannbad)
* 6 dl helmelk eller fløtemelk
* 60 gram ( 4 ss sukker)
* ½ vaniljestang, vaniljesukker eller vaniljedråper - mamma bruker vaniljesukker
* 4 egg ( evt. litt mer dersom man bruker mye fløte)
3 Porsjoner ala mamma
13 dl helmelk
5 dl fløte
12 ss ( toppede) sukker
2? ts vaniljesukker - begynn med 1 og smak til
12-14 egg
Den minste mengden egg som må brukes for å få puddingen stiv er 1 egg til 2 dl melk
Er eggene små må man bruke flere
Bruker man bare fløte eller mye fløte i blandingen må man bruke mer egg enn om man bare bruker melk, ellers blir puddingen for løs.
Melk/fløte + sukker kokes opp og avkjøles en del
Smaks-sett med vaniljesukker
Eggene kakkes og piskes/røres lett sammen
Når melkeblandingen er avkjølt nok has eggene i , blandingen siles i melsikt el.l.
Has i formene og stekes i 2-3 timer ( store former) 1 time ( små former)
Den skal være fast og elastisk, kan kjenne etter med baksiden av en skje dyppet i kaldt vann, eller ved å stikke en tynn bakepinne/strikkepinne i den
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar