fredag 23. desember 2022

Karamellpudding

Mammas karamellpudding må vi ha til dessert på juleaften

På forhånd brunes sukker til formene/ "skrå" brødformer


Sett stekeovnen på 125-130 grader 

I langpanna has det i vann som varmes ( vannbad)


* 6 dl helmelk eller fløtemelk 

* 60 gram ( 4 ss sukker) 

* ½ vaniljestang, vaniljesukker eller vaniljedråper - mamma bruker vaniljesukker

* 4 egg ( evt. litt mer dersom man bruker mye fløte) 


3 Porsjoner ala mamma

13 dl helmelk

5 dl fløte

12 ss ( toppede) sukker

2? ts vaniljesukker - begynn med 1 og smak til 

12-14 egg


Den minste mengden egg som må brukes for å få puddingen stiv er 1 egg til 2 dl melk

Er eggene små må man bruke flere

Bruker man bare fløte eller mye fløte i blandingen må man bruke mer egg enn om man bare bruker melk, ellers blir puddingen for løs. 

Melk/fløte + sukker kokes opp og avkjøles en del

Smaks-sett med vaniljesukker

Eggene kakkes og piskes/røres lett sammen 

Når melkeblandingen er avkjølt nok has eggene i , blandingen siles i melsikt el.l. 

Has i formene og stekes i 2-3 timer ( store former) 1 time ( små former) 

Den skal være fast og elastisk, kan kjenne etter med baksiden av en skje dyppet i kaldt vann, eller ved å stikke en tynn bakepinne/strikkepinne i den



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar