lørdag 17. oktober 2020

Snickerskake


2 ½ dl lys sirup
1 glass peanøttsmør

1 ½ liter Cornflakes
1 dl sukker

2 store plater Melkesjokolade

Litt peanøtter



* Smelt sirup, peanøttsmør og sukker i en stor kjele, rør underveis.

* La det så vidt koke opp.

* Sett kjelen til side og ha oppi cornflakes.

* Rør alt sammen til en 'klissen' masse

* Avkjøles litt

* Klem massen flat ( ca 1-2 cm tykk) på et stykke bakepapir. jevn ut overflaten med baksiden av en skje eller bruk hendene med engangshansker . 

* Bruker å dele i to og lage 2 kaker ca. 10cm x 20-30 cm

* Smelt sjokoladen i vannbad eller micro ( 1 stor plate pr kake)

* Smør ut sjokoladen jevnt over massen , strø på peanøtter og sett det hele til kjøling.

 

Skjær så i biter og nyt.

 

Oppbevares best i kjøleskap i boks.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar