torsdag 28. desember 2017

Ostekake med pasjonsfrukt




BUNN - kan bruke nøttebunn ( oppskrift under her) eller kjeksbunn ( eget innlegg)

80-120  gram  blandede nøtter ( Mandler og hasselnøtter blir bra)
24 g hvetemel
4 eggehviter ( ca. 120 gram)
120 gram sukker

* Mandler, nøtter og hvetemel hakkes i foodprosessor
* Eggehviter og ½-parten av sukkeret piskes stivt
* Resten av sukkeret tilsettes når marengsen er helt stiv, pisk litt til
* Mandelblandingen røres forsiktig inn i marengsen
* Fordeles i formen
Stekes ved 180 grader i 20-30 minutter
* Avkjøles på rist

Ønsker man glutenfri nøttebunn, kan man sløyfe, eller erstatte hvetemelet med fint glutenfritt mel


OSTEMOUSSE

3 plater gelatin
1/2 dl pasjonsfruktsaft (jeg har frossen pasjonsfruktpuré, 1/2 dl tilsvarer 2-4 pasjonsfrukt)
250 g kremost, naturell
150 g sukker
1/2 dl appelsinjuice
3 dl kremfløte

* Legg gelatinplatene i kaldt vann i minst fem minutter
* Pisk pasjonsfruktsaft, kremost og sukker til en glatt masse
* Varm opp appelsinjuicen til den nærmer seg kokepunktet, kryst vannet ut av gelatinplatene 
   og rør inn en og en plate til den er helt oppløst                        
* Bland deretter appelsinjuicen inn i ostemassen
* Rør til alt er godt oppløst
* Pisk fløten til krem og vend den forsiktig inn i ostemassen med en slikkepott


PASJONSFRUKT OG APPELSINGELE

Lages når ostemoussen har stivnet

1 dl appelsinjuice
1 dl pasjonsfruktjuice
3 plater gelatin
75 - 100 gram sukker (smak evt til med mer, pasjonsfrukt er ganske syrlig)

* Gelatinen bløtlegges
* Varm opp appelsinjuice, pasjonsfruktjuice og sukker til sukkeret er oppløst
* Løsne gelatinen i blandingen
* Avkjøl og hell forsiktig over ostemoussen






Denne oppskriften er basert på Sverre Sætre sin oppskrift Ostekake med pasjonsfrukt med nøttebunn

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar