80-120 gram blandede nøtter ( Mandler og hasselnøtter blir bra)
24 g hvetemel
4 eggehviter ( ca. 120 gram)
120 gram sukker
24 g hvetemel
4 eggehviter ( ca. 120 gram)
120 gram sukker
* Mandler, nøtter og hvetemel hakkes i foodprosessor
* Eggehviter og ½-parten av sukkeret piskes stivt
* Resten av sukkeret tilsettes når marengsen er helt stiv, pisk litt til
* Mandelblandingen røres forsiktig inn i marengsen
* Fordeles i formen
* Stekes ved 180 grader i 20-30 minutter
* Avkjøles på rist
Ønsker man glutenfri nøttebunn, kan man sløyfe, eller erstatte hvetemelet med fint glutenfritt mel
Ønsker man glutenfri nøttebunn, kan man sløyfe, eller erstatte hvetemelet med fint glutenfritt mel
OSTEMOUSSE
3 plater gelatin
1/2 dl pasjonsfruktsaft (jeg har frossen pasjonsfruktpuré, 1/2 dl tilsvarer 2-4 pasjonsfrukt)
250 g kremost, naturell
150 g sukker
1/2 dl appelsinjuice
3 dl kremfløte
* Legg gelatinplatene i kaldt vann i minst fem minutter
* Pisk pasjonsfruktsaft, kremost og sukker til en glatt masse
* Varm opp appelsinjuicen til den nærmer seg kokepunktet, kryst vannet ut av gelatinplatene
og rør inn en og en plate til den er helt oppløst
* Bland deretter appelsinjuicen inn i ostemassen
* Rør til alt er godt oppløst
* Pisk fløten til krem og vend den forsiktig inn i ostemassen med en slikkepott
PASJONSFRUKT OG APPELSINGELE
Lages når ostemoussen har stivnet
1 dl appelsinjuice
1 dl pasjonsfruktjuice
3 plater gelatin
75 - 100 gram sukker (smak evt til med mer, pasjonsfrukt er ganske syrlig)
* Gelatinen bløtlegges
* Varm opp appelsinjuice, pasjonsfruktjuice og sukker til sukkeret er oppløst
* Løsne gelatinen i blandingen
Denne oppskriften er basert på Sverre Sætre sin oppskrift Ostekake med pasjonsfrukt med nøttebunn
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar