fredag 29. desember 2017

Tjukklefse

1 porsjon = ca. 12 leiver

125 gram sukker
2 egg
2,5 dl melk
125 gram sirup
125 gram margarin ( best med meierismør)
750 gram hvetemel
20 gram hornsalt


2 porsjoner = ca. 24 leiver

250 gram sukker
4 egg
5 dl melk
250 gram sirup
250 gram margarin ( best med meierismør)
1,5 kg hvetemel
40 gram hornsalt

* Egg og sukker piskes til eggedosis
* Melk og sirup røres sammen til sirupen er oppløst
* Smøres smeltes
* Eggedosis og melke/sirupsblandingen slås sammen
* Hvetemel sammen med hornsalt siktes i
* Røres forsiktig lett sammen
* Slå over det smelta smøret og rør forsiktig til alt er blandet
* Deigen dekkes til og settes kaldt
* La stå i kjøleskaet 1-2 timer ( over natten blir for lenge)

* Del deigen i emner 100 / 120/125 gram pr emne
* Kjevle leivene 2-3 mm tykke og runde ( ca. 22 cm)  på "seilduk"
* Ta leiven over på bakepapir
* Kjevle over med liten kjevle med "firkanter" for å få ut luft

* Stekes ved ca. 200 grader ( brukte 190 graden Julen 2017)
* ca. 3 minutter ( se ann ) , de skal bli lett gyldne
* Avkjøles

FYLL 

225 gram romtemperert meierismør
225 gram romtemperert margarin
225 gram melis
225 gram sukker
3 ss kanel
1 ts vaniljesukker

* Alt røres godt sammen sammen
* Smør en god mengde på en lefse og legg en lefse over
* Skjær i passe "snipper"

1 kommentar:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett