3 store egg
2,5 dl nøytral olje
325 gram sukker
2 ts vaniljesukker
1 ts kanel
½ ss natron
½ ss bakepulver
325 gram hvetemel
100 gram Dronning kokesjokolade - grovhakkes
400 gram grovt raspet grønt syrlige eple (Trenger kanskje 5-6 stk for å få nok)
100 gram finraspet gulrot
* Egg, sukker og olje røres til en jevn røre
* Sikt i alt det tørre ( hvetemel, vaniljesukker, natron, bakepulver og kanel)
* Røres til en jevn masse
* Rør inn grovhakket sjokolade
* Rør inn raspet gulrot og eple
* Langpanne ca 25 x 35 kles med bakepapir
* Kaken stekes midt i ovnen ved 180 grader i 40-50 minutter ( sjekk gjerne at den er gjennomstekt)
* Kaken avkjøles
OSTEKREM
100 gram romtemperert smør
250 - 300 gram melis
1½ ss vaniljesukker
200 gram kremost naturell
1 ss sitronsaft
- det blir enormt mye ostekrem, tror jeg vil prøve å redusere mengden noe, f.eks slik:
65 gram smør - romtemperert
160 - 190 gram melis
1 ss vaniljesukker
125 gram kremost naturell - romtemperert
¾ ss sitronsaft
* Romtemperert smør, neste all melisen og vaniljesukker piskes til en jevn masse
* Romtemperert kremost og sitronsaft pisken i
* Massen skal bli luftig og jevn
* Resten av melisen kan man bruke til å justere konsistensen av massen med
* Kaken må være helt avkjølt når ostekremen tas på
Oppskriften er med utgangspunkt fra Trines matblogg
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar